Demiryolu Öyküleri
Türk Edebiyatının değişik dönemlerinden yirmi bir usta öykücünün yapıtlarının yer aldığı bu seçki iki şeyi birden göstermeye çalışıyor aslında. Bir yandan Türk öykücülüğünün geçirdiği dönüşümü göstermeye çalışmak, diğer yandan da bu öyküler aracılığıyla demiryollarının Türk yazarları tarafından nasıl algılandığının altınız çizmek.
DEMİRYOLU ÖYKÜLERİ
Hazırlayan: Kemal Varol
Öykü
Ekim 2010 191 sayfa
Fiyatı 12 TL
ISBN: 978-975-570*477-7
Yolun Bir Parçası Olmak
Demiryolu Öykülerini hazırlayan Kemal Varol kitaba yazdığı önsözde, demiryollarında çalışan babasından söz ettikten sonra cümlelerini "Yolun bir parçası olmak hala gurur verici" diyerek bitiriyor.
Edebiyatın sağladığı sınırsız imkanlar arasında yolun, yolculuğun bir parçası olmak da var. Tren, tüm taşıma araçları içinde en insanisi olduğu için belki, edebiyatta en çok yakışan yolculuklar da onunla yapılıyor.
Taşıtın ritmi, yolcusuna sunduğu hem fiziksel hemde zihinsel alan yaratıcılığı besliyor ve bunu da en iyi öyküler anlatıyor.
Türk edebiyatının en önemli kalemlerinin bir araya geldiği Demiryolu Öyküleri‘ne katkıda bulunan yazarlar şöyle; Sait Faik Abasıyanık, Sabahattin Ali,Vüs’at O.Bener, Leyla Erbil,Bekir Yıldız, Oğuz Atay, Erdal Öz, Rasim Özdenören, Osman Şahin, Tomris Uyar, Nursel Duruel, Mustafa Kutlu,, Cemil Kavukçu, Kadri Öztopçu, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Hasan Ali Toptaş, Ethem Baran, Ayfer Tunç, Behiç Öelik, Murat Yalçın ve Faruk Duman.
Demiryolu Öyküleri her zaman her yerde, ama özellikle de yolculuklarda zevkle okuyacağınız bir kitap.
Kemal Varol:
1977 Diyarbakır Ergani doğumlu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu. Bilkent Türk Edebiyatı bölümünde bir süre yüksek lisans eğitimi aldı. Çeşitli dergi ve günlük gazetelerde roman, öykü ve müzik üzerine çok sayıda eleştir yazısı yazdı. Yas Yüzükleri (Artshop Yay.) Kin Divanı (Artshop Yay.) ve Temmuzun On Sekizi (Everest Yay.) adlarını taşıyan üç şiir kitabı bulunuyor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: kentvedemiryolu