Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Çekoslovakya da Hareket Memurlarına Kırmızı Şapka

(yorumlar kapalı)

cekoslavakya-hareket-memuru-kirmizi-sapka.jpgFoto: Michal Klíma,Mafra

Çekoslovakya’da hareket memurları eski azametli görünüşlerine geri dönüyor. “Kırmızı şapka” 13 yıldan sonra eski yerini yeniden aldı.

Geçerli uygulamaya göre 1 Temmuz’dan itibaren Demiryolu Altyapı İdaresinde (RIA) çalışan bütün hareket memurları yeniden kırmızı şapka giyecek. Bugüne kadar bu imtiyaza çok az kişi sahipti, tren trafiğini izleyenler mavi şapka giyiyordu.

RIA Genel Müdür Yardımcısı, yeni uygulamanın güvenlik açısından yolcu yararına olduğunu belirtti. “Kesin olarak görevli hareket memurlarının kim olduğunu yolcular anlayabilecek” dedi.

İç hizmet kurallarına göre RIA da iki tip hareket memuru bulunuyor.

1-Kırmızı şapka halen giyen ve merkez garda trene gidiş komutu veren hareket memurları (1400 kişi)

2-Geriye kalan  hareket memurları aynı unvanda ancak bu görev için dışarı çıkmıyor, makinistten doğrudan aldığı sinyallerle trafiği yönetiyor. Bununla beraber, trenin geçişinde kalkışında ya da varışında perona çıkıp treni izliyor. Bu gruptakilerin sayısı da 4.400 kişi civarında. 1 Temmuz’dan itibaren hareket memurlarının hepsi kırmızı şapka giyecek, bunun için RIA 640.000 crown ödedi.

Hareket Memurları kırmızı şapka’ya yeniden “hoş geldin” dedi.

Karışıklık sona erdi ve kurumsal logo (RIA) üniformalardaki yerini aldı. Çalışanlar bu dönüşten memnun olduklarını, eski üniformalarının gururunu yeniden taşıdıklarını söylediler.

Hareket memurları daha öncede güvenlikle igili giydikleri yansıtıcı yeleklerle ilgili bir kararı protesto etmişler ve RIA idaresi kararı geri almıştı…

Kaynak:http://ekonomika.idnes.cz/vypravcim-se-vraceji-cervene-cepice-dbi-/eko-doprava.aspx?c=A130701_195947_eko-doprava_brm

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: çeviri : kentvedemiryolu- Ruhan Çelebi