Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Demiryolcular TBMM’ye Yürüdüler

(yorumlar kapalı)

ankara-meclise-yuruyus-1.jpg06.03.2013 tarihinde TBMM’ye gönderilen Türkiye Demiryolunun Serbestleşmesi (özelleştirme) hakkındaki kanun taslağının 13 Mart 2013 tarihinde saat 10.30’da T.B.M.M. Bayındırlık, İmar, Ulaşım, Haberleşme ve Turizm komisyonunda görüşülürken Ankara’da Kızılay YKM önünde toplanan demiryolu çalışanları TBMM’ne yürüdüler.

“Demiryollarının Tasfiyesine Hayır” Demiryolu Çalışanları Platformu yazılı bir pankart taşıyan çalışanlar, sloganları ile hazırlanan yasa teklifini kabul etmeyeceklerini belirterek tepkilerini dile getirdiler.

ankara-tbmm-yuruyus---Kopya.jpgAğırlığını BTS ve Türk Ulaşım Sen üyelerinin oluşturduğu topluluk Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı önünden yürüyerek TBMM önüne geldi. BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol ve Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel burada yaptıkları konuşmalarda “bu gün Ulaştırma Komisyonunda görüşülmeye başlanan yasa teklifinin demiryollarını geliştirmeye değil yıkmaya ve parçalamaya yönelik olduğunu, çalışanların buna izin vermeyeceklerini ve oturma eylemleri ile, iş bırakmalarla engel olacaklarını” belirttiler. Konuşmalardan sonra her iki genel başkan komisyon çalışmalarını izlemek üzere Meclise girdiler.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: kentvedemiryolu