Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Haydarpaşa Bir Veda Mekanıdır

veda.jpg“Merhaba derken yeniye, ardımızda bıraktıklarımıza veda etmenin yeridir burası. Haydarpaşa bir veda mekanıdır. Gördükleriniz bir garın kendine ve kentine vedasıdır. Trenlerin ritmik takırtıları, kondüktörün kulakları yırtan düdüğü, Silolarda sıra bekleyen vagonlar, yolcuların telaşlı koşturmacaları, havaya savrulan martı çığlıkları, atölyelerdeki çekiç sesleri, banklarda uyuyan 3. mevkii yolcuları, garı mesken edinen evsizler, halı-heybenin sahibi, Adviye Hanım, Ahmet Onbaşı, elleri kelepçeli Halil, Süleyman ve Fuat, ellerinde kocaman bavuluyla gurbetçiler, Galip Usta ve 32 kısım tekmili birden Memleketimden İnsan Manzaraları… bir süre sonra yerini sessizliğe bırakacak. Geriye kalanlar boşluk, sessizlik ve uzaklık olacak. 

aylak-1.jpgHiçbir zaman yeterince yakın değilken ona, O şimdi daha da uzaklaşmakta. Sessizlikten sonra ne olur henüz bilmiyoruz. Belki yeni misafirleri olacaktır ama o misafirlerin içersinde biz olacak mıyız onu da bilmiyoruz. Tek bildiğimiz bu sessizlikten sonra ne O’nun ne de bizim eskisi gibi olmayacağımız. Yeni olan her şey sessizce gelip oturacak karşımıza. Süslenip püslenecek güzel görünmek için. Peki, sormayacak mısınız hiç; yeni olan her şey güzel midir diye?….”

Haydarpaşa’da bugünden düne dair ne kalacaksa anılarımızdan Aylak Kamera Fotoğraf Klübü üyeleri tarafından kayıt altına alındı. Bu güzel çalışmayı aşağıdaki videoda izleyebileceksiniz.

 

Aylak Kamera Fotoğraf Grubundan “Haydarpaşa Bir Veda Mekanıdır” çalışmasını yapan Fotoğrafçılar:

Hasan Çalıkuşu, Seval Danışman, Bahar Malta, Harika Gökmen, Sevda Nur Aylar, Azize Asutay, Fazilet Kara, Ünal Geciroğlu, Turgay Süsem, Füsun Akbulut, Tomris Sarhan, Dana Orhon

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: kentvedemiryolu