Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Haydarpaşa’da Ayşen’e Mektup Var

(yorumlar kapalı)

aysen-trenime-dokunma.jpgSevgili Ayşen Hanım tepkinizi çok iyi anlıyorum fakat gene deo kadar umutsuz olmamalıyız derim. Ne demiş büyük şair: 

“Güzel günler göreceğiz çocuklar

Motorları maviliklere süreceğiz

Güzel günler göreceğiz çocuklar

Motorları maviliklere süreceğiz” 

Nazım’ın bu umut dolu, muhteşem dizelerini haddim olmasa da,biraz değiştiriyor ve mısraları, 

“Güzel günler göreceğiz çocuklar

Güzel günler göreceğiz…

Karanlığı delen ışıklı trenlerle gidilen ülkelerde

Motorları maviliklere süreceğiz” şeklinde okuyalım diyorum. 

Geride bırakılmış tüm o talan ve yıkım günlerinin ardından, bir 68’li olarak bugün hala gelecek konusunda umutlarımı yitirmemişsem, bunun kaynağının insana duyduğum güven olduğunu belirtmeliyim. 

Bu noktada Eskişehir’deki etkinlikte, elinizde “TRENİMEDOKUNMA!!.” pankartıyla görüldüğünüz fotoğrafa dikkat çekmek istiyorum. Fotoğrafta, vagonun sakin atmosferi içinde öyle güçlü bir enerjiyle var olmaktasınız ki; işte diyorum, gelecek bu insanların sevgi dolu yürekleri ve güçlü elleriyle değişip güzelleşecek.  

Gönderdiği bu etkili fotoğraf kareleriyle, bizleri tarihi öneme sahip bir etkinlikle buluşturmuş olan Zafer Bey’e de teşekkürlerimi sunmak isterim.  

Haydarpasa-Gari-onunde-resmim-aldilar.jpgElimizde iyi bir makine bulunmadığından görüntü olarak pek net çıkmamasına karşın, Haydarpaşa’da alınmış yegane fotoğrafım olduğu için,gözümde her zaman özel bir önem taşıyan ekteki fotoğraf yoluyla, gönüllerimizde taht kurmuş olan Haydarpaşa Garı uğruna mücadele eden tüm tren dostlarını selamlıyorum.  Fotoğrafın alındığı 70’li yılların ikinci yarısında, gün gelip bu güzel yapının trenlere kapatılabileceği, kuşkusuz aklımızdan bile geçmemişti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: Gülseren Mungan Yavuztürk