Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Makinist Gürkan Kazel Vefat Etti.

(yorumlar kapalı)

gurkan-kazel.jpgMarmaray Makinistlerinden Gürkan Kazel 02/03.06.2014 tarihinde kurum misafirhanesinde istirahatini temin ederken ilk tespitlere göre kalp krizi geçirerek yaşamını kaybetmiştir. 

1968 doğumlu Makinist Gürkan Kazel’in cenazesi 03.06.2014 tarihinde öğle namazı sonrası defnedilecektir. 

Haydarpaşa Gebze arası banliyö trenlerinde görev yapan makinist Tevfik Aydın ise 17.05.2007 tarihinde göreve gelirken Aydıntepe istasyonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. 

Marmaray makinistlerinden Yusuf Adalı, 4 Kasım 2013 tarihinde iş çıkışında saat 23.00 sıralarında Yedikule’de otobüse binerken yaşamını yitirmişti. Kalp krizi denilerek otopsi yapılmamasına karşın ölümünün ağır çalışma koşullarından kaynaklandığı iddiası ile CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran tarafından TBMM’ye soru önergesi verilmişti. 

Makinist Yusuf Adalı’nın vefatı sonrası Evrensel Gazetesi 20.11.2013 tarihinde “makinistler risk altında” başlığı ile çıkmıştı. 

Marmaray tüp tünelindeki 25 bin voltluk yüksek gerilim hattı ayrıca 3 adet GSM ve bir adet de anklaşman vericisinin makinistler üzerindeki etkileri hakkında görüşüne başvurduğumuz Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Sekreteri Hasan Bektaş “Gerek yüksek gerilim gerekse GSM vericilerinin makinistler üzerindeki etkilerinin ölçülmesi için TCDD ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduk, ancak henüz ölçüm yapmadılar, TCDD çalışanlarının tamamına Toplu Görüşme sonucu imzalanan Toplu Sözleşme hükümleri gereği aylık 25 TL katener tazminatı ödenmektedir, bu ödeme bile elektrikli hatlarda çalışan makinistlerin daha fazla etkileşim altında kaldığının idarece zımnen kabulüdür” dedi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: kentvedemiryolu