Kent ve Demiryolu Menü

Kalıcı Başlantı:

Bu siteye neden ihtiyaç duyduk?

(yorumlar kapalı)

Bu siteye neden ihtiyaç duyduk?

Rant ekonomisine dayalı bir ülkede yaşıyoruz. Ve böyle bir ekonomik sistem, karşılığında; çarpık kentleşmeyi, yanlış ulaşım politikalarını, doğal çevrenin yok edilmesini, su ve enerji kaynaklarında darboğaz yaşanmasını da beraberinde getiriyor. Sorunlar, bir karşılık olarak rant ekonomisinden beslenenlerin yaşamını kolaylaştırırken, ülkenin %80’ini oluşturan dar gelirli kesimin yaşamını ise, her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Sonuç olarak da; gelir adaletsizliği, yoksullaşma, insan hakkı ihlalleri hat safhada yaşanıyor.

Ülke gerçekliğinin farkında olan bizler, bu siteyi kurarken; yaşamın ve yaşanılanların farkında olan her kesiminden insanın sesini duyurabileceği ortak bir alan yaratmayı hedefledik. Konuşulmayanlar konuşulsun, ulaşılabilir olmayanlar ulaşılabilir olsun istedik.

Evden sokağa, sokaktan işyerine, sanattan kültüre, doğadan bilime kadar, kısacası yaşama dair sorunlarla karşı karşıya olan insanların seslerini duyurabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri, eleştiriler ve çözümler sunup, kendilerini bulabilecekleri bir paylaşım sitesi kurmak istedik.

Neden "kent ve demiryolu" ?

metroÜlkemizde kentleşme sürecinde yaşananlar beraberinde birçok sorunu da getirmiştir/getirmektedir. Bu yüzden sitemize "kent" adını verirken, güncel, yaşamın önemli bir parçası ve birçok noktada da belirleyici olması itibariyle ulaşımı, dar çerçevede de "demiryolunu" site ismimize ekledik. Bu yüzden sitemizin adı; "kent ve demiryolu" dur. Ancak sitemiz, sadece adıyla sınırlı bir hizmet ve erişim kolaylığı sağlamayacaktır. Sitemiz, ülkede yaşanan tüm soru ve sorunların muhatabı olmaya çalışacaktır. Şimdilik belirli ve acil olma özelliği olan konularla yayına başlayan sitemiz, sizlerin sunacağı katkılarla daha da genişleyecektir, Sitemizde yayınlanacak konu başlıkları zaman içinde daha da zenginleşecektir. Tüm sorunları sahiplenmemiz ve ortak hareket noktaları bulmamız dileğiyle….

Not: Sitemiz hakkında daha fazla bilgiye biz kimiz bağlantısını tıklayarak ulaşabilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Yazar: kentvedemiryolu.com